Swedish Dessert – Semmeltårta (Roll Cake)

美味しいです

A-E-I-O-Unger

This is the English translation of the recipe from here. There are more pictures showing the process there. I’m posting it here, mainly for myself, for posterity. Looks delicious!

2015/01/img_3162.jpg

Ingredients
25 g (~1 ½ T) yeast
1 ¼ cups milk , lukewarm
1 egg
½ cup granulated sugar
1 pinch of salt
½ tsp cardamom seeds, ground
50 g (~3 T) butter , unsalted
4-5 cups flour

Brushing
1 egg

Filling
about 150 g (2/3 C) almond paste
2-3 tablespoons milk
4/5 cup (1/3 + a scant 1/2 C) heavy cream

Garnish
icing sugar

WHAT TO DO

1. Crumble the yeast into a bowl. Add milk and stir until the yeast is dissolved. Add eggs , granulated sugar, salt, cardamom, butter and flour, a little at a time. Mix everything together into a smooth dough and knead vigorously for a few minutes. Let the dough rise under a cloth…

元の投稿を表示 さらに173語

広告

コメントを残す

以下に詳細を記入するか、アイコンをクリックしてログインしてください。

WordPress.com ロゴ

WordPress.com アカウントを使ってコメントしています。 ログアウト / 変更 )

Twitter 画像

Twitter アカウントを使ってコメントしています。 ログアウト / 変更 )

Facebook の写真

Facebook アカウントを使ってコメントしています。 ログアウト / 変更 )

Google+ フォト

Google+ アカウントを使ってコメントしています。 ログアウト / 変更 )

%s と連携中